Tomintoul

 

 

Old Ballantruan NAS 50% (OB)

The Peated Malt - Speyside Glenlivet (Oak Casks)
Doft:Påtagligt rökig med inslag av frukt så som äpplen. Lädernyanser och nyligen sågat virke. En viss anisdoft mixad med apelsin och till sist finner vi även en mer mjuk doft av vaniljen från hemkola.
Smak:Smaken är riktigt rökig och pepprig. En tydlig grönsaksbeska från grön paprika ger klara besked. Vi kan ana en lättare metallisk smak och små doser av citrusfrukt och till det en smula sälta. Bakom dessa dominerande smaker finner vi en härlig gräddig vaniljsmak.
Eftersmak:Röken ligger kvar och så göra också den härliga gräddiga smaken. Vi känner nu en mer tydlig fatkänsla och något som kan liknas med skummet från mjölken i en väl tillagad kaffe.
Kropp:Lätt.
Färg:Guld.
Kommentar:
Provad 2019-04-19
Betyg:87
MH - 90    FH - 87    KE - 88    TD - 85    PW - 85    JH - 87

Tomintoul NAS 40% (OB)

Peaty Tang
Doft:I doften anas tobaksblad, läder och blöt rök. Det finns även en viss sötma från fikon och vanilj. Doften är något jordig och påminner om torrt gräs och gröna växter. Det senare förknippar vi med den första avdelningen på Blomsterlandet i Varberg.
Smak:Det finns smak av torv, lakritsrot och malt. Smaken är balanserat söt och lätt vaniljig. Den är även tunn, vattnig och len.
Eftersmak:Fortfarande balanserat söt och vaniljsmaken finns kvar. Lätt maltig och en touch av trärök. även här är smaken tunn, vattnig och len.
Kropp:Lätt och len.
Färg:Guld.
Kommentar:
Provad 2013-10-12
Betyg:86
MH - 89    FH - 87    KE - 85    TD - 81    PW - 83    JH - 88

Tomintoul 43y 47,6% (Whiskybroker.co.uk)

04.09.1968 - 19.01.2012 (Hogshead Cask 4225, 172Bts)
Doft:Nu snackar vi ljuvligt mörka mustiga toner av choklad, mörksirap och vörtbröd. Doften som breder ut sig när man hanterar blomjord är något som dyker upp här. Likaså lite lätt blöta lecakulor. Sammanfattningsvis är den mörk, dyster och mustig i doften.
Smak:Väldigt intensiv till en början där den känns eldig och stark. Sedan kommer en bränd sötma och en smak av mustigt öl. Kan även ana en lite svag nyans av beska.
Eftersmak:Beskan når fram nu med lite tydligare besked. Den brända sötman finns också kvar från smaken. Eftersmaken är både fet och sträv på samma gång och en viss smak av ölskum figurerar i kulissen.
Kropp:Fyllig.
Färg:Kåda.
Kommentar:
Provad 2013-04-11
Betyg:84
MH - 81    FH - 84    KE - 84    TD - 81    PW - 85    JH - 85

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortering

 

Datum
Se de senaste vi provat överst!

 

Betyg
Se de högst betygsatta överst!

 

Betyg
Se de lägst betygsatta överst!

 

Ålder
Äldst överst!
(Undantag NAS)

 

Styrka
Högst styrka överst!

 

 

 

Warbergs Whisky Club