Menu

Senaste nytt

Ny hemsida!

2023-12-28

Warbergs Whisky Club har entusiastiskt lanserat en ny hemsida, en digital plattform där whiskyälskare kan fördjupa sig i en värld av exklusiva provningar och upptäckter. Den nya webbplatsen är en hyllning till klubbens passion för whisky, och erbjuder en omfattande databas över provade sorter, komplett med smakanteckningar och betyg. Det är en unik plats där medlemmar kan dela sina upplevelser och insikter, och där whiskynyheter flödar likt de finaste årgångarna i en ädlad whiskysamling. Denna nyskapande webbportal är inte bara en resurs för kunskap och njutning, utan också en samlingspunkt för whiskyentusiaster som vill fördjupa sig i denna ädla drycks rika historia och komplexa karaktär

2012 första provning!

2012-02-23

Då har vi precis klarat av årets första provning och den hölls hemma hos JH. Det bjöds på två vertikalprovningar som provades blint.
Först ut var fyra stycken Glendronach och deras Wood Finish Series, dessa sprang in mellan 79-81 poäng. Sedan gick det vidare med tre stycken från destilleriet Kilchoman, trots den låga åldern så fick dessa rätt bra betyg, just den sista som var en 3-årig single cask. Den gled in på plats 13 på topplistan.

Provning i Blixtorp

2011-07-13

Då var det återdags för en snabbträff i Blixtorp. Här dukades det upp fyra härlig sorter plus en bonus som alla smakades av blint.

Det är roligt att se hur whiskyn kan växa fram genom att prova den blint. Denna gång bjöd jag på två stycken Glenlivet Nàdurra från olika batchar. Hur en whisky kan ändra sig så mycket som den gjorde var härligt att få känna.

Efter att fem stycken välbyggda herrar cyklat ut på landet för att smaka lite whisky så var de även sugna på att få nått i buken. Man säger att "En gång och ingen gång, två gånger är en tradition" Så även denna gång bjöds det på diverse olika tjocka grillade korvar. Så ni är välkomna på samma meny nästa år!

Hoppas att det smakade gott med både whisky och mat plus tilltugg.

Hälsningar

Blixtorp

Första provning 2011

2011-04-09

Det var en storträff ute på landet med 6 sorter. Whiskyn som provades var Macallan 10 CS, Bowmore 18, Macduff 35 Old & Rare 1967-2003, Craigduff 32 Vintage 1973-2005, Glenisla 28 Vintage 1977-2006 och Glencadam 21 OMC 1985-2007.

Vi provade blint denna gången och den whiskyn som fick högst betyg var Macallan på 87 poäng. Det var en trevlig afton nästan som kor på grönbete med tanke på att vi inte haft någon provning på 4 månader. Märktes på maten att det är sex välväxta herrar för allt kött tog slut, 4 kg revben.

Det togs även beslut om att resa till Skottland 2013.

Tackar för trevligt sällskap och god whisky.

Kanske årets sista provning!

2010-12-17

Ja, det vankas emot jul och nyår, kanske var det årets sista provning, men man vet aldrig vad som sker i mellandagarna. Men i skrivandes stund så är det inget planerat.

Hursomhelst så var det åter dags att träffas för att avnjuta lite whisky. Det var hemma hos JH som det hade dukats fram 36 stycken glas. För det var sex stycken sorter som skulle provas blint.

Inledningsvis var det en fågelskådarbokswhisky som fick starta kvällens provning, nämligen en relativt ung Caperdonich. Kvällen erbjöd även två stycken från den oberoende buteljeraren Bladnoch Forum Bottling, en Caol Ila och en Benriach. Där den förstnämnda gick vinnande ur den interna striden med bara ett poäng. Sedan fick vi äntligen smaka på vår första Magda, och det var ju inte vilken som helst utan en 25-årig Raw Cask från Blackadder. Kvällen erbjöd även vår första ab'unadh och det var batch #25 som provades.

Höströk!

2010-11-11

Ett par flaskor stod och väntade på att bli provade hemma hos JH. Provningen hölls blint och det var fyra sorter som skulle smakas av. Inledningsvis var det en Royal Lochnagar som skulle provas, ytterligare ett destilleri att pricka av i fågelskådarboken.

Sedan var det tre whiskysorter ifrån tre destillerier på Islay som stod på tur. Först ut var en Caol Ila som slutlagrats i romfat ifrån Ian MacLeods Chieftains Choice serie.
Sedan kom den sista i Bruichladdichs 3D serie, nämligen The Norrie Campbell Tribute. En whisky som togs emot väl utav medlemmarna.Sist ut var en Feis Ile 2008 ifrån Laphroaig som fanns att köpa tillfälligt på systembolaget.
Som vanligt blev det en pizzabeställning och lite annat prat om framtida provningar och resor.

Höstens STORTRÄFF

2010-10-23

Klockan 17:00 samlades vi kring bordet för kvällens provning som bestod av 5 * Glen...De tre första var Glengoyne 14, 17 och 21y. Därefter stod ett för oss nytt destilleri på menyn i form av Glenrothes 17y och NAS "Selected Reserve". Då vi sedan fick vänta lite på maten passade vi på att ta en bonus från Japan. Det blev en whisky skänkt från Bordershoppen i Puttgarden (de glömde nämligen att skanna flaskan då de lyfte ur den ur förpackningen för att kontrollera att rätt flaska stod i boxen, kan tillägga att kassörskan var praktikant, tack tack). Japanaren var en 18 årig Hakushu som för övrigt fick mest poäng under kvällens provning. Maten för kvällen var ganska mycket "herrmiddag". Helstekt ginmarinerad oxfilé med whiskysås och potatisgratäng. Ginmarineringen bestod enbart av några dl Hendricks Gin, som hälldes på ett dygn innan tillagning. Hade aldrig testat detta förut men kan varmt rekommendera det.

Provningen på; "Blixtorpagada"

2010-07-10

En härlig torsdagskväll mitt i semestern passade perfekt för att avnjuta fem olika whiskysorter som vi hade köpt in. Vi började med att sätta oss i solen för att invänta alla deltagare för kvällen. Musiken var på och vi satt och njöt. Kvällens tema var Clynelish och en bonus i form av Fifty-Fifty (en blandning mellan Laphroaig och Macallan) som fick avsluta provningen. Provningen överlag höll hög klass och orden flödade friskt fram och tillbaka, diskussionerna var många och i vissa fall långa. Efter två timmars provning var vi belåtna med resultatet (vilket ni kan se under provade) och vi tände grillen för att fortsätta kvällen med lite gammal hederlig korv med bröd.

Whiskyresa till Hven

2010-05-14

Vi tog tåget ner till Landskrona på fredagen för att besöka det nya destilleriet på Hven. Men först stannade vi för lunch och en japansk whiskyprovning på Speakerscorner som ligger mitt på Rådhustorget i Landskrona. Här provade vi bl.a. 1988- 2006 Ichiro’s Malt - King of Diamonds och Yoichi 15y. När de sedan även hade Octomore Edition 02.1 /2_140, Ochdamh-mòr 140 PPM så blev det även en liten slurk utav den. Sedan var det dags att bege sig till färjan som skulle ta oss över till Hven, en trevlig liten båttur på 30 min. Väl framme så var det lokaltrafik till Backafall, för ynka 15 kr så var det en helt ok resa. Efter incheckning så avnjöts ett par sorter ur det väldiga sortimentet som finns här!
Vad sägs om en 34y Linkwood ifrån Gordon & MacPhail ? Lördagen inledes med en rundvandring på destilleriet där Henric själv guidade oss igenom hela processen. Han svarade gärna på frågor och hade en skön humor så det var helt klart en underhållande och kunskapsgivande tur vi fick. Kan rekommenderas! Sist så gick turen hem för utgång och middag på Harrys i Varberg. En alldeles lagom utflykt!

Whiskyprovning i April

2010-04-10

Vid 16:00 anlände de övriga medlemmarna hem till JH där det skulle provas igenom sju stycken sorter. Provningen inleddes med tre stycken whisky från Flora & Fauna serien, närmare bestämt Benrinnes, Blair Athol och Mannochmore. Efter dessa så gick provningen vidare genom att prova fyra stycken whisky blint, varav både en irländare och fransman hade smugit sig in i startfältet. Först ut var Armorik från Frankrike, där betygen spretade rejält och meningarna gick isär. Vidare hamnade vi sedan hos Arran där vi provade deras 10-åriga whisky. Efter Arran följdes en riktigt nötig whisky från Tormore. Avslutningsvis provade vi en peated Connemara där känslan av att vara i en maskinhall var helt klart framträdande. Vinnande ur striden gick fransmannen på 84p.

Hemsidan lanseras

2010-04-03

Idag lanseras vår whiskysida! Efter att ha bokfört alla provade sorter i ett Excel-ark kände vi att det är dags att skapa en hemsida där vi kan samla våra provade sorter. Just nu saknas det taste notes som vi kommer fylla på med efterhand.