Craigellachie

 

 

Craigellachie 24y 52.4% (The Bottlers)

07.1972 - 11.1996 (Cask 6571)
Doft:Här får näsan sig en rejäl prövning, man får dofter ifrån sötma, punsch, mogna apelsiner och övermogen kiwi. Även en härliga närvaro utav mjölkchoklad och vanilj. Kan hitta en doft av ammoniak.
Smak:En kraftig vanilj är det första som möter smaklökarna och som sedan följs upp utav en kryddig maltighet och mogen apelsin. Kan upplevas något eldig.
Eftersmak:Eftersmaken är något maltig men följer sedan ett spår i sötmans tecken såsom fräscha fruktiga äpplen och något nötig.
Kropp:Balanserad.
Färg:Guld.
Kommentar:50cl Bottle
Provad 2012-08-08
Betyg:85
MH - 83    FH - 87    KE - 84    TD - 83    PW - 85    JH - 87

Craigellachie 8y 46% (Cooper's Choice)

2002 - 2011 Sherry Wood (800Bts)
Doft:Inleder med en riktig härlig doft av söt bananlikör men den försvinner relativt snabbt och whiskyn går nu över till att dofta sur gammal grädde men inslag av frukt och vanilj. Doftar man vidare så har den en tydlig tobaksinfluens. Den doftar även bakskåp, skåpet i köket där man förvarar alla bakningsingredienser. Där det som sticker ut mest är kakaopulver. Överlag doftar den fräscht med små inslag av citrusfrukter.
Smak:Smaken har en riktig tydlig tobaksmak precis som en blöt cigarr i mungipan. Den har också en underlig smak av för gammal färsk svamp som gör att smaken känns något unken. Vidare har den smak av bränd choklad och kakaopulvret från doften är också tydlig.
Eftersmak:Tobaken har nu gått över till känslan som kan infinna sig dagen efter man rökt en cigarr. Det smakar helt enkelt torkat tobaksblad. Kan även tyckas ha en skvätt vanilj och en kort men distinkt kakaopulverssmak.
Kropp:Oljig.
Färg:Gammalt guld.
Kommentar:
Provad 2012-12-15
Betyg:76
MH - 72    FH - 74    KE - 75    TD - 78    PW - 77    JH - 79

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortering

 

Datum
Se de senaste vi provat överst!

 

Betyg
Se de högst betygsatta överst!

 

Betyg
Se de lägst betygsatta överst!

 

Ålder
Äldst överst!
(Undantag NAS)

 

Styrka
Högst styrka överst!

 

 

 

Warbergs Whisky Club