
| |
Ainslie & Heilbron for Whiskyteca Edward & Edward Rotation 1970, Bottle 381 |
Doft: | Direkt växer mörka frukter fram tillsammans med feta toner som grädde och nötter. Läder/skinn, krut och en aning rök framkommer. En viss spritghet, malt och anis toner finns även med här. |
Smak: | En bestämd pepprighet kommer, även salt och lätt rökighet träder fram. |
Eftersmak: | En fruktig eftersmak med citrus och en fräsch sälta. Man kan ana en rökighet, malt och anis. |
Kropp: | Fyllig och komplex. |
Färg: | Halmstrå. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-07-15 |
Betyg: | 88 |
|
| MH - 87 FH - 87 KE - 88 TD - 87 PW - 88 JH - 91 | |

| |

| |
Vintage 1972, The Single Malts of Scotland, 13.12.1972 - 22.04.2008 (Hogshead, 273 Bts, Cask 12651) |
Doft: | Oj här träder sötman fram med punsch, choklad och plommon. Den känns gräddig med inslag av vanilj och polkagris. En antydan om pepparmynta. |
Smak: | Börjar med en stark pepprighet och malt. Den är fruktig med smak av bubbelgum och en känsla av brändhet kan kännas. |
Eftersmak: | Sötman växer som sedan övergår till en pepprighet, bränt socker och avslutas med en smak av malt. |
Kropp: | Fyllig och rund. |
Färg: | Halmstrå. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-07-15 |
Betyg: | 87 |
|
| MH - 86 FH - 86 KE - 88 TD - 85 PW - 86 JH - 89 | |

| |

| Clynelish 27y 48,7% (Malts of Scotland) |
Bourbon Hogshead 15.12.1982 - 03.2010 (Bottle 183 of 229, Cask 5894) |
Doft: | Mörka torkade frukter, en känsla av vanilj och sötma och inslag av smör. Även tavelkrita och tändsticka träder fram när whiskyn får växa i glaset. |
Smak: | En kraftig pepprighet blandat med malt och en känsla av något bränt. |
Eftersmak: | Här kommer det pepparmint, sötma och en liten gnutta av mogna päron. En träighet växer fram tillsammans med en järnhaltighet och en touch av något bränt. |
Kropp: | Rund och lång. |
Färg: | Halmstrå. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-07-15 |
Betyg: | 85 |
|
| MH - 83 FH - 85 KE - 85 TD - 85 PW - 85 JH - 85 | |

| |

| |
Available only at the distillery |
Doft: | En fräsch doft med inslag av smörkola och grädde. Man kan ana en doft av jasminbuske, parfym och sötma med inslag av banan. En aning spritig. |
Smak: | Startar med en explosion av eldighet, som övergår till peppar, tvål och malt med influenser av sötma. |
Eftersmak: | Pepprigheten träder fram samtidigt som man känner smak av fatet som ger malten en härlig konkurrens, nyanser av sura citrusfrukter växer fram. |
Kropp: | Ung och vass. |
Färg: | Chardonnay. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-07-15 |
Betyg: | 84 |
|
| MH - 85 FH - 83 KE - 88 TD - 84 PW - 84 JH - 80 | |

| |

| |
Distillers Edition Cl-Br: 171-3h 1992-2008, Oloroso Seco |
Doft: | Söt doft likt råsocker, mörka övermogna frukter men ändå fräscht syrlig, apelsin och vanilj. |
Smak: | Kraftigt pepprig och bränt socker. |
Eftersmak: | Pepprig med brända rostade toner. Maltig och fräsch citrus. |
Kropp: | Lätt fyllig. |
Färg: | Kåda. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-02-10 |
Betyg: | 83 |
|
| MH - 82 FH - 83 KE - 80 TD - 86 PW - 83 JH - 84 | |

| |

| Clynelish 16y 46,0% (Signatory) |
Vintage 1992, The Un-Chillfiltered Collection, 18.12.1992 - 17.04.2009 (Hogsheads, Bottle 300 of 757, Cask 17256+7) |
Doft: | Söta frukter som övermogen banan, en viss sälta och en touch av pepparmint. Kan även känna en lite ton av surhet. |
Smak: | Det är en stabil pepprighet som knyts samman med smak av brända fat. |
Eftersmak: | Eftersmaken börjar med sötlakrits, söta frukter som sen övergår till fräsch citrus med inslag av fat, malt och en liten uns av beska träder in. |
Kropp: | Lätt och vass. |
Färg: | Chardonnay. |
Kommentar: | |
| Provad 2010-07-15 |
Betyg: | 82 |
|
| MH - 76 FH - 82 KE - 82 TD - 84 PW - 83 JH - 81 | |

| |