Menu

Longmorn

Longmorn
Longmorn 15y 57,6% (Scotch Malt Whisky Society)
7.240 - Uncork a conversation - In celebration of the Swedish midsummer 2020, 2nd Fill Ex-Bourbon Barrel, 147 Bts

Doft: När flaskan öppnas frigörs en bukett av tropiska dofter, med banan och melon i förgrunden, påminnande om en sommardag vid stranden. Ett syrligt äpple bryter in och balanserar det söta, vilket ger en krispig och fräsch känsla. En subtil hint av malt ger en bas, tätt följt av en doft av torr jord som påminner om en skogspromenad. Smöriga undertoner avrundar denna arompalett, vilket ger en rikhet och komplexitet till upplevelsen.

Smak: Brända toner dominera först, vilket ger en robust och rökig känsla till whiskyn. Den mörka och kryddiga smaken av lakrits följer, vilket ger en djupare dimension. Citronskalens zestiga och friska not skär igenom mörkret och kompletteras av en överraskande sälta, vilket ger smaken en upplyftande krydda.

Eftersmak: Efter att whiskyn har passerat genom gommen, stannar citrusnoterna kvar, vilket ger en känsla av fräschör och renhet. En lätt beska bryter igenom, vilket balanserar sötman, medan fattoner ger en varm och vedartad känsla. Sältan återkommer, vilket gör eftersmaken långvarig och minnesvärd.

Kropp: Medelfyllig.

Färg: Halmstrå.

Kommentar:

Provningsdatum: 2023-04-22

Blint

Betyg: 85
MH: 84 FH: 85 KE: 86 TD: 84 PW: 88 JH: 83

Longmorn
Longmorn 15y 59,9% (Scotch Malt Whisky Society)
7.231 - 07.19.2004 - A rummage in a handbag, 1st Fill ex-bourbon barrel, 172 Bts

Doft: Från flaskans öppning strömmar först en fruktig bouquet av päron, vilket ger en söt och mogen känsla. Citrus följer snabbt efter, vilket tillför en zestig friskhet och balanserar sötman. Körsbärens sötma och fyllighet ger ytterligare djup till doften. Ett oväntat inslag av svavel infinner sig, vilket skapar en spännande och jordig underton. Allt detta avrundas med en vinsyrig friskhet, som påminner om en krispig vitvin på en solig dag.

Smak: Vid första klunken domineras smaken av djupa fattoner, vilket ger en rik och robust bas. Maltets korniga och jordiga smak lägger till en soliditet i paletten. Träiga undertoner för tankarna till gammalt trä och skogspromenader, medan en nötig eftersmak ger en viss komplexitet. En överraskande sälta skär igenom, kompletterat med en kryddig och pepprig ton, vilket skapar en livlig och dynamisk upplevelse.

Eftersmak: Efter att whiskyn har svalnat, kvarstår en fet och rik känsla på tungan, vilket skapar en varm och omhändertagande avslutning. Den klassiska malten återkommer, vilket ger en välkänd och tröstande ton. En subtil beskhet kvarstår, vilket balanserar den övergripande sötman och ger en lång och tillfredsställande finish.

Kropp: Vass.

Färg: Halmstrå.

Kommentar:

Provningsdatum: 2023-04-22

Blint

Betyg: 84
MH: 84 FH: 85 KE: 84 TD: 88 PW: 81 JH: 83

Longmorn
Longmorn 16y 48% (OB)

Doft: Päron, Xanté cognac, sötma, vaniljkex, citrus, färsk riven ingefära, mentol och apelsinskal.

Smak: Bränd, sockrig , lätt malt, allmänt fruktig, päron, sälta och lakritsrot.

Eftersmak: Sötma, malt päron, vanilj, lakrits, mandarin och fruktig.

Kropp: Lätt.

Färg: Gammalt guld.

Kommentar:

Provningsdatum: 2016-11-26

Blint

Betyg: 83
MH: 81 FH: 82 KE: 85 TD: 81 PW: 86 JH: 82

Longmorn
Longmorn 15y 45,0% (OB)

Doft: Söt, malt, frukt, citrus, choklad och apelsin.

Smak: Salt och spritig.

Eftersmak: Sur, söt, torv och lätt rök.

Kropp: Smörig och len.

Färg: Kåda.

Kommentar:

Provningsdatum: 2007-07-21


Betyg: 81
MH: 80 FH: 86 KE: 81 TD: 84 PW: 79 JH: 77